Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


wij wonen aan een mandelig gebied. Dit gebied bestaat uit een grasveld met bomen en parkeerplaatsen. In de akte is opgenomen dat er beheer over het terrein gevoerd moet worden. Tijdens de laatste vergadering is er door een bewoner ingebracht om op het grasveldje speeltoestellen te laten plaatsen. Wij zijn hierop tegen omdat dit kinderen uit de buurt zal aantrekken ( het betreft eigen weg) en wij geen speeltoestellen voor de deur willen. Volgens ons valt dit niet onder beheer en moeten alle bewoners instemmen met deze wijziging. Verder willen wij hieraan niet bijdragen in onderhoud. Wat zijn onze rechten?

Onder beheer vallen alle daden die de normale exploitatie van een goed ( het terrein) mogelijk maakt , dus ik meen dat er in dit geval wel sprake is van een beheersdaad.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

dank voor uw antwoord. Van de 18 woningen hebben 5 woningen aangegeven geen toestel te willen plaatsen. Een bewoner heeft zijn rechtsbijstand ingeschakeld en deze heeft aangegeven dat beheer volgens BW bestaat uit onderhoud, reiniging en eventuele vernieuwing van zaken. Omdat het dan ook niet onder het beheer valt kan de aanschafkosten ook niet onder de bewoners doorberekend worden. De kosten zullen ongeveer 4500 euro bedragen..
We wachten het verder wel af hoe dit allemaal gaat aflopen.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag