Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij wilden ons huis verkopen en kregen via via al geïnteresseerden. Wij hadden strenge eisen aan de koper, omdat het huis achter het huis van mijn ouders zit. We vonden een koper die zei er met zijn zoontje te gaan wonen. We hadden een andere geïnteresseerde die van plan was het te gaan verhuren. Deze laatste persoon bood meer. We hebben gekozen voor de eerste man, omdat mijn ouders liever iemand wilden die er gaat wonen. Er is een voorlopig koopcontact getekend.
De overdracht is over 2 weken en in de afgelopen paar maanden hebben we niks van de koper gehoord, dat vonden we vreemd. Lang verhaal kort: we komen er nu achter dat op zijn huidige adres een vastgoed B.V. staat ingeschreven.
Wij willen niet dat het pand gekocht wordt door een huisjesmelker o.i.d. Wat kunnen wij nog doen? De overdracht is over 2,5 week.
Ik heb berichtjes waarin hij vertelt dat hij in de woning wil gaan wonen met redelijk wat details. Als dit allemaal niet waar is, is dat dan misleiding en kunnen we daarop het voorlopig koopcontract ongedaan maken? We weten dit natuurlijk niet zeker, maar we krijgen steeds meer signalen dat er iets niet klopt.

Staan deze strenge eisen ook vermeld in de voorwaarden behorende bij de koopovereenkomst , dan staat u een stuk sterker namelijk. Bovendien vraag ik me wel af of de niet naleving van die voorwaarden voldoende rechtvaardigt een ontbinding. Dat zou dan in ieder geval al als ontbindende voorwaarde moeten zijn opgenomen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag