Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij starten een online ondernemersnetwerk waarop ondernemers zich middels ondernemerspagina's, banners, weekdeals e.d. kunnen profileren bij een zo breed mogelijk publiek. Wij zullen gaan werken met freelance verkopers die - na telefonisch/per mail een afspraak gemaakt te hebben - bij ondernemers langs gaan om de website te promoten en te trachten om bij voorkeur direct met een voor accoord getekende offerte te vertrekken.
Wij vragen ons af of we met deze wijze van werken rekening dienen te houden met de colportagewet. Hoewel deze in eerste instantie voor particulieren is, vinden wij jurisprudentie welke aangeeft dat kleine ondernemers ook beroep kunnen doen op deze wet. Echter recente rechterlijke uitspraken (2011/2012) lijken dit laatste ook weer teniet te doen. Wat is nu wijsheid, moeten wij bij het voor accoord laten tekenen van de offerte 8 dagen bedenktijd geven + standaard tekst opzeggen of kunnen we dit achterwege laten. Gaarne uw advies.

Relevante wetgeving zijn o.a.: Telecomwet (o.a. bel-me-niet-register); wetgeving m.b.t. koop op afstand en electronische overeenkomsten; soms ook de colportagewet en andere regelgeving m.b.t. consuementenkoop. Als u geen risico wilt lopen biedt u altijd de bedenktermijn aan.
Soms wordt er voor gekozen geen bedenktermijn op te nemen, met als logica, dat men dan wel ziet of en wanneer het schip strand & de vrijblijvendheid voor de meeste gevallen te hebben uitgesloten.

Ik adviseer een modelcontract te laten nakijken/opstellen door een ondernemingsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag