Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


wij staan stil bij de stoplicht. die gaat op groen en mijn man, de bestuurder, trekt op. Er kwam een auto van rechts die beweerd dat hij door oranje reed. wij reden tegen elkaar aan. in het politierapport staat dat de man aangeeft dat hij door oranje reed en wij tegen hem opbotsten. ook staat erin dat ik mijn man waarschuwde voor de auto, maar dat het te laat was. ik waarschuwde mijn man te stoppen, omdat ik vanuit mijn ooghoeken iets zag naderen.

wie is hier nou fout? wij hadden immers groen licht.

De vraag wie er fout was is eenvoudig te beantwoorden. Als u groen had, dan moet wederpartij rood hebben gehad (ook al verklaart hij wat anders). Begrijp ik het goed, dan was uw man bestuurder en was u inzittende. In dat geval bent u getuige. Als ook u gezien hebt dat uw man groen had, dan kunt u als getuige optreden. Dat u gehuwd bent maakt niet uit.

Als er twijfel is over de werking van de verkeerslichtinstallatie, dan kunt u bij de wegbeheerder (=vaak gemeente of provincie) een zogenoemd fasediagram opvragen en een conflictenmatrix. Daaruit blijkt of beiden uit een geblokkeerde rijrichting ten opzichte van elkaar kwamen. Voorts kunt u bij de wegbeheerder nagaan of er een storing in het systeem zat. Is dat niet het geval en hebt u een getuige en wederpartij niet, dan zou de verzekeraar van uw tegenpartij aansprakelijkheid moeten erkennen.

Succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag