Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij liggen in scheiding. Mijn ex is uit de kast gekomen nadat we 21 jaar getrouwd waren. We zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. Hij heeft een eigen zaak. Waar ik 11 jaar op papier in loondienst heb gewerkt. Nu heeft hij aangetekend mijn ontslag aangeboden. Kan hij me zomaar ontslaan hij is wel hoofdaandeelhouder?

Er is sprake van een gewone arbeidsverhouding. Echter in de ontslagaanvraag, die uw man zal moeten indienen 9er is immers geen reden voor ontslag op staande voet en uw man zal dus netjes met zijn aanvraag langs uwv of rechtbank moeten) zal uw relationele sfeer zeker wel een rol spelen. Gezien de scheiding zal het niet langer van uw man kunnen worden verwacht u in dienst te houden. omdat er geen reden is op arbeidsniveau is de kans echter wel groot dat u een ontslagvergoeding mee krijgt. Ik raad u aan om dit voor 1 juli a.s. voor de rechtbank neergelegd te hebben. Doet uw man dat dus niet zelf, dan zult u de ontbinding kunnen verzoeken bij de rechtbank en een ontbindingsvergoeding verzoeken. Na 1 juli verandert de wetgeving en wordt de wijze van berekenen van de ontbindingsvergoeding drastisch verandert. Die zal na 1 juli veel lager uitpakken.

Beoordeel dit antwoord:

Nee, als u in loondienst hebt gewerkt kan dat alleen met uw goedkeuring. Het zou ook redelijk zijn om een vergoeding mee te krijgen indien u wel wilt meewerken. Daarnaast speelt natuurlijk de echtscheiding een rol. Dat maakt het complexer. Desgewenst kunt u contact opnemen met mij om eea nader te bespreken zodat ik u wellicht beter van dienst kan zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag