Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij huren een woning bij een woningstichting. Wij hebben wel een huurprijs van 885,- per maand.
Aan de woning grenst een grote garage, deze is eraan gezet door een vorige bewoner. Hierin bevinden zich tl lampen en stopcontacten.
Bij de bezichtiging van het huis zag ik zag er lekkage was in de garage. Ik kreeg te horen dat het nu droog was (het was ook geen regenachtige periode) en dat deze niet onder het onderhoud van de verhuurder valt, omdat deze is aangezet door een vorige bewoner.
Ik heb in het voorjaar offertes opgevraagd om het dak te laten maken maar dit is tussen de EUR 2000 en EUR 3600, dit vind ik buitensporig veel om dan zelf aan reparatie van de opstal uit te geven. De oppervlakte is 62m2, best groot. Wij hebben de grootste lekkage verholpen dmv PURschuim.
Er is ook elektra in de garage en de lekkages worden niet minder natuurlijk (het dak lekt op 5 punten, het schijnt dat de vorige bewoners heel vaak over het dak liepen). Als het extreem veel regent maak ik mij serieus zorgen over de veiligheid.
De woningstichting komt volgende week toch kijken, vooral omdat ik het brandgevaar door korstsluiting ook heb aangekaart. Als zij de elektra in de schuur willen afsluiten ben ik daar niet mee akkoord, omdat de garage zo groot is en er weinig daglicht komt, ik kan deze van oktober tot april dan niet eens fatsoenlijk gebruiken als fietsenberging.
Wat zijn mijn rechten in deze? Zij hebben de woning met garage en carport zo aan ons verhuurt en het betreft geen klein onderhoud. De garage grenst aan de woning en zonder verlichting is deze niet bruikbaar en met al deze lekkages kunnen we er alleen fietsen in kwijt en ook geen spullen in opbrengen.
Moeten zij deze repareren? Mogen zij de elektra afsluiten en de lekkages niet repareren? Ik vind de situatie echt onveilig zo. (elektra is ook niet geaard en is ook door vorige bewoners zo aangelegd)

Als lekkages een gevolg zijn van achterstallig groot onderhoud zal de WbV in gebreke gesteld moeten worden en vervolgens een termijn gunnen om de gebreken te verhelpen. U kunt ook daarna huur opschorten en zelfs toepassen een huurprijsvermindering. Als u vreest voor uw gevaar lijf en leden of dat van anderen en dat terecht is, zal u aangeboden moeten worden vervangende woonruimte. Al met al voldoende reden om een jurist naar de zaak te laten kijken. In principe is namelijk een door een voorganger aangezet gebouw in eigendom overgegaan naar verhuurder en deze is dus aansprakelijk te houden voor groot onderhoud of herstel van gevaarlijke elektrische installaties en bijbehorende situaties.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag