Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


wij hebben ons appartement verkocht wat wij altijd hebben verhuurd. Nu stelt de nieuwe eigenaar dat wij het ventilatie systeem deze 5 jaar niet hebben onderhouden en dat hij daardoor kapot is en dit valt onder verborgen gebreke.
Ik heb de huurder hier nooit over gehoord en wist dit niet eens.
In het koopcontract was opgenomen dat de verkopers niet aansprakelijk waren voor woongebreke die alleen door bewoners waar te nemen zijn.
De kopers hebben ook geen bouwkundig rapport laten opmaken. In hoeverre zijn wij aansprakelijk hiervoor?
Bedankt alvast voor het mee denken

Normaal gesproken is een verkoper aansprakelijk voor ernstige gebreken die bij de overdracht al aanwezig waren en mededelingen doet die hij wist maar niet heeft gemeld. Bij u is dit niet het geval. Bovendien heeft de koper een onderzoeksplicht maar geen gebruik daarvan gemaakt, dit kan hem worden verweten. Nu het normaal gebruik van de woning niet in de weg staat (het geen ernstige gebrek betreft) kan de verkoper voor dit soort gevallen niet aansprakelijk worden gesteld. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag