Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben met grote regelmaat last van geparkeerde auto's op ons (eigen) terrein van garageboxen. Het betreft hier een vereniging van eigenaren van garageboxen. De eigenaren van de geparkeerde auto's zijn geen eigenaar van een garagebox. Maar er mag sowieso niet geparkeerd worden. Er hangt een bord bij de ingang verboden te parkeren (art. 461) en een eigen terrein bord.
Ingang van het terrein is wel vrij toegankelijk. Politie zegt dat het civiel is. Mogen wij (bestuur van vereniging ) evt zelf een wieklem zetten?
Wij hebben zelfs 2 x een doos eieren tegen onze garagedeur gekregen nadat wij 2 x dezelfde persoon erop gewezen hadden dat hij hier niet mag parkeren.

Het korte antwoord is nee; u mag geen wielklemmen plaatsen en dat is omdat u geen handhavingsbevoegdheid heeft. Zo mag u ook geen fietsen die ongewenst in uw voortuin zijn gezet op slot zetten. Maar u wilt natuurlijk weten wat u wel mag doen.
Uit uw beschrijving maak ik op dat u al een bord verboden toegang heeft geplaatst (art. 461 WvStr). Dat is geen parkeerverbod, maar een absoluut verbod voor iedereen om zich onbevoegd op uw terrein te begeven. Overtredingen van dat verbod kunt u in theorie aangeven bij de politie, maar doorgaans staat de politie niet te popelen om dat soort aangiften in behandeling te nemen zoals u heeft ervaren.
Wat dan nog overblijft is het omheinen van uw terrein, of de toegang beperken met een hek of slagboom. U kunt daarvoor het best even contact opnemen met uw gemeente in verband met eventuele vergunningen of andere toestemmingsvereisten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag