Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben jan. 2020 een woning gekocht in het centrum van een klein dorp. De woning deelt 1 muur met het naastgelegen winkelpand. Op het moment van kopen stond het winkelpand al enige jaren leeg, op een klein appartement op de bovenverdieping (alleenstaande vrouw) na.

Nu is er deze zomer iemand een crossfit sportschool in het winkelpand gestart, we ondervinden hier veel geluidsoverlast van uiteenlopende aard: muziek, klappen van dikke touwen op de grond, aanmoedigingen van trainer, stuiteren van hele zwaren ballen en gewichten. Roken voor onze voordeur, dichtklappen van de deuren, parkeren voor de voordeur (geen aangewezen parkeerplek ivm. te maken draai vanuit oprit). We verstaan de gesprekken woordelijk die binnen het pand gevoerd worden. We hebben al een paar keer op late avonden de nieuwe buurman verzocht de geluiden te dempen, dit gebeurd dan direct gelukkig.
We hebben geprobeerd bij de gemeente vergunningen/ bestemmingsplannen etc. op te vragen, maar die reageren gewoon nergens op. ook de telefoonlijn is niet bereikbaar ivm thuiswerken.

We snappen dat we naast een winkelpand wonen, echter heeft deze "sportschool" zeer ruime openingstijden en is vooral s ochtends vroeg, avonds (laat) en in de weekenden de hele dag door actief. Het gaat dan echt om tijden van 07:00 t/m 23:00.

Wat zijn onze rechten in deze? Kunnen we de buurman bijv. verplichten beter te isoleren?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag