Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben een woning met vrij uitzicht aan de achterkant. Nu heeft de eigenaar van de weide achter ons huis een enorme zee container geplaatst. Hij gebruikt dit als schuur voor hooi voor zijn paarden. Mag dat?

Beste vraagsteller,
Mogelijk is het plaatsen van deze container verboden zonder (aanleg)vergunning, of in strijd met het bestemmingsplan. u zou de gemeente dan om handhaving kunnen vragen.

In het civiel recht mag de ene buurman de ander niet op hinderlijke wijze licht en/of lucht en/of uitzicht ontnemen, en zeker niet als dat duurzaam is en in ernstige mate. Dan zou er namelijk sprake kunnen zijn van een onrechtmatige daad op basis waarvan uw buurman in ieder geval gehouden is schade te vergoeden of te gebieden de rechtmatige toestand binnen een bepaalde termijnstelling terug te laten keren.

Mijn advies luidt eerst proberen samen een oplossing te vinden alvorens juridisch verweer te voeren. Overigens met dat juridische verweer zou ik u goed kunnen helpen, bijvoorbeeld met het opstellen van een sommatiebrief.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag