Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


wij hebben een vraag-- Wij zijn eigenaar van het achterste huis. Ik heb een 3-tal vragen , als iemand een antwoord heeft heel graag. Dank zover.

situatie: twee (nog te bouwen) huizen komen achter elkaar te staan. Het achterste huis (heersend) heeft recht van overpad tov het voorste huis (dienend) vastgelegd dmv een notariele akte. In onze akte staat : ..uit te oefenen over een strook grond aan de noord-oost-zijde van het dienend erf , welke strook grond met streeparcering is aangegeven op de aan deze akte aangehechte tekening met nummer I en op de minst bezwarende wijze voor het diendend erf.

Nu is mijn vraag :
1) is deze streeparcering wettelijk gezien het gedeelte dat moet worden vrijgehouden voor recht van overpad? gelet op de breedte en lengte van het gearceerde gedeelte?

De eigenaren van het voorste huis geven aan dat ze wel wisten dat er recht van overpad vastgelegd zou worden maar niet op de hoogte waren van de afmetingen. Zij vinden deze strook nu te breed en willen hier een smallere strook van maken. Het is zelfs zo dat hun aanvraag voor het nieuw te bouwen huis zo is aangevraagd dat het huis op het recht van overpad wordt geplaatst. 3 meter uit de erfgrens, maar recht van overpad is in de notariele akte 4,25 meter breed vanuit de erfgrens

Mijn vraag is
2) mogen ze bouwen op het recht van overpad?
3) houdt de gemeente rekening met recht van overpad tijdens het goedkeuren van de vergunning? Of moeten we straks zelf hiertegen bezwaar aantekenen?

Geachte heer, mevrouw,

1) De afspraken staan in de notariƫle akte waarin het recht van overpad is beschreven. De streeparcering is het deel waarop het recht rust;
2) Er mag niet worden gebouwd op het deel van de weg waarop het recht van overpad rust;
3) De gemeente zal daar naar kijken, maar ik adviseer u om dat ook zelf in de gaten te houden. U kunt op voorhand bij de gemeente informeren.

Zijn u en uw buren het niet eens over de vraag of er een recht van overpad is? Of verschilt u van mening over de manier waarop u het pad mag gebruiken? Dan kunt u het volgende doen:
a. Overleg met uw buren en bekijk samen alle documenten die u beide heeft, zoals de notariƫle akte.
b.Is overleg niet mogelijk? Stuur uw buren dan een (aangetekende) brief, waarin u laat weten wat u van hen wilt.
c. Indien u er niet uitkomt dan behartig ik graag uw belangen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag