Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben een stenen schuur aan onze woning. Deze staat geheel op onze grond. De buurman heeft tegen onze schuur een overkapping gemaakt en de dakbedekking tegen onze boeideel en schuur geplakt/ betimmerd. Hij heeft dit zonder toestemming gedaan. Hierdoor kunnen we een groot deel van de boeideel niet meer verven. Wat zijn onze rechten om de boeideel te kunnen verven zodat deze niet verrot.

Staat de muur op de erfgrens of echt op uw grond? In dat geval mag u herstel vorderen op kosten van uw buurman naar de oude situatie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de reactie. De muur staat op de erfgrens, maar er is hier niet overheen gegaan. Dus geheel op mijn eigen grond.


Dan is de muur waarschijnlijk mandelig en mag de buurman werken aanbrengen tot op de helft van de dikte van de muur. Dit dus als de muur op de erfgrens staat, niet als het er binnen blijft.

Beoordeel dit antwoord:

Graag willen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn van het SBS6 televisieprogramma ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’. In dit programma lost Mr. Visser hooglopende kwesties en conflicten op.

Mr. Visser is ruim 20 jaar geleden begonnen met het tv-programma 'De Rijdende Rechter' omdat hij vond dat alle mensen recht hebben op recht. En dat vindt hij nog steeds!

Wij hebben uw case gelezen en vragen ons af wat de situatie nu is? Wij bieden u de mogelijkheid aan om uw zaak in ons televisieprogramma te behandelen.

Als u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag