Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben een nieuw contract, is het oude contract dan verlopen?

Goedemiddag,
Afgelopen september zouden wij gaan trouwen in Spanje. Hiervoor hebben we 60% al betaald. Er staat een annuleringsclausule in het contract dat wanneer we meer dan 100 dagen van te voren annuleren, we de overige 40% niet te hoeven betalen. Het contract is Nederlands want de eigenaren van de accommodatie zijn ook Nederlands.

Door corona kon de bruiloft in 2020 niet doorgaan en hebben we de bruiloft (>100 dagen van te voren) verplaatst naar april 2021. We hebben echter vandaag pas het nieuwe contract met de aangepaste datum gekregen om te ondertekenen. Dit moeten we nog doen.

Inmiddels zijn we 90 dagen voor de bruiloft in april 2021. We twijfelen enorm of april wel gaat lukken dit jaar. Corona is immers nog in volle gang.

Wat betekent dit? Is het oude contract met de oude datum "verlopen" en als we besluiten niet in april 2021 te trouwen, moeten hoeven we wel/niet het restant van 40% te betalen?

Ik neem aan dat de verlenging onder dezelfde voorwaarden van kracht is , maar u zou dat voor de zekerheid even op e-mail willen hebben staan, Dat er dus met de verlenging, in acht nemend de huidige toestand, er een nieuwe opzegtermijn gaat lopen. Eventueel kan ik het wat meer juridisch maken voor u als u dat wenst, neemt u dan direct contact op.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag