Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben een jaar geleden een jaren 30 huis gekocht. Deze week zijn we erachter gekomen dat er een bezinkput/septic tank in onze voortuin ligt. We zijn er achter gekomen omdat het riool in onze achtertuin omhoog kwam. Er bleek een verstopping te zitten. Na onderzoek kwamen we erachter dat de put/tank overvol zat en zorgde voor de verstopping. We hebben gelijk een bedrijf moeten inschakelen om de put te legen. Het advies wat we kregen is om de put/tank niet meer te gebruiken en het riool om te leggen en de put te verwijderen. Dit zijn enorme kosten naast de kosten van het legen.

Wij hebben nooit geweten dat er een put/tank zat in onze voortuin. De vorige eigenaar heeft in de vragenlijst bij de koopovereenkomst aangegeven dat er geen tank/beerput of dergelijke aanwezig is.
Toen ik aangaf bij de vorige eigenaar dat er een septic tank in de tuin lag en hem vroeg wanneer deze voor het laatst was geleegd, gaf hij aan dat het een bezinkput is en dat hij deze nog nooit had geleegd.

Volgens ons had hij in de koopovereenkomst moeten vermelden dat er een bezinkput/septic tank zat. Kunnen wij de kosten van het legen van de put/tank en het verwijderen bij de vorige eigenaar terughalen?
Graag uw advies.

Ja in beginsel betreft dit wel een verborgen gebrek aan het gekochte ( de voorwaarde is dat u niet langer kan wonen op een normale wijze in de woning kan verblijven/wonen nadat het gebrek is ontdekt) Ik heb een paar keer mee te maken gehad, u mag direct contact maken als u wilt dat ik verkoper aansprakelijke stel.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag