Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben een hypotheek op beide namen voor onze koopwoning. Door relatie beeindiging wil ik de woning verkopen maar mijn partner wil hier niet aan meewerken. Zij heeft nog geen ander woning gevonden. Wat kan ik hieraan doen, zodat de woning toch verkocht kan worden?

Geachte vraagsteller,
Eventueel kunt u - als een brief van een jurist ook niet helpt wat ik als eerste adviseer - proberen uw ex tot medewerking aan verkoop te dwingen via een juridische procedure. De rechter kan eventueel vervangende toestemming voor de verkoop van de woning geven.
Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Echt een probleem van deze tijd helaas. Een van de vragen is of er een over- of onderwaarde is na aftrek van de hypothecaire schuld. Is er een overwaarde, dan kunt u een machtiging van de rechter vragen cq een gebod om op straffe van een dwangsom mee te werken aan de verkoop van de woning. Als er een onderwaarde is, adviseer ik eerst overleg te zoeken met de bank - hoe staat deze er in? De bnak moet immers het hypotheekrecht zelf prijsgeven als de schuld niet door volledige betaling van de schuld komt te vervallen.
Daarna is - zeker bij een onderwaarde - samen een mediator bezoeken mogelijk een betere weg dan procederen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag