Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben een gemeenschappelijke schoorsteen met de buren. De nieuwe buren willen het dak gaan uitbreiden, en vooral verhogen. Zijn wij dan verplicht om ook onze schoorsteen te verhogen? En wie draagt dan de kosten?

In beginsel komt de uitbreiding van het dak voor eigen rekening van de buren. Bij mandelige zaken zoals in deze is er zelfs toestemming van u nodig. U hoeft hier niet aan mee te werken of uw schoorsteen te verhogen, mits er andere (schriftelijke) afspraken gelden of anders overeengekomen is of er noodzaak bij is. Voor de uitbreiding is er vaak een omgevingsvergunning van de gemeente nodig. Ik raad u aan schriftelijk uw buurman te melden dat de uitbreiding op zich geen probleem hoeft te zijn maar wel op eigen kosten. Ook geeft u aan dat u hem aansprakelijk stelt voor eventuele schade. Zorgt u ervoor dat u bv foto's maakt van de oude situatie zodat u dit bij eventuele problemen kunt aantonen. Voor meer info kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Graag willen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn van het SBS6 televisieprogramma ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’. In dit programma lost Mr. Visser hooglopende kwesties en conflicten op.

Mr. Visser is ruim 20 jaar geleden begonnen met het tv-programma 'De Rijdende Rechter' omdat hij vond dat alle mensen recht hebben op recht. En dat vindt hij nog steeds!

Wij hebben uw case gelezen en vragen ons af wat de situatie nu is? Wij bieden u de mogelijkheid aan om uw zaak in ons televisieprogramma te behandelen.

Als u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag