Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben advies gehad van een hypotheekadviseur, die is twee keer aan huis geweest en heeft voor ons een offerte aangevraagd. Wij waren met nog een hypotheekadviseur bezig en hebben hem dat ook gezegd. Wij zijn met die andere adviseur akkoord gegaan en nu krijgen wij een rekening van de eerste adviseur. Hij zegt dat hij gezegd heeft dat de eerste afspraak kosteloos is en dat we daarna moesten betalen , ook dat hij een papier heeft achtergelaten. Maar er is niets van te voren gezegd en wij hebben ook geen papier gehad waar dit op staat. Wij hebben ook nergens voor getekend of iets dergelijks. Een adviseur is toch vrijblijvend en als je dan toch bij een ander de hypotheek afsluit omdat die toch goedkoper is dan hoor je toch geen rekening van 692,- te krijgen?
Het is nu ons woord tegen het zijne. Moeten wij deze rekening echt betalen? We hebben inmiddels een aanmaning gehad van 30.- euro erboven op.
Heeft hij hier recht op?
Graag een advies van u.

Niet ieder gespek met een adviseur is vrijblijvend en dus gratis. De vraag is dus wat u afgesproken heeft met de adviseur. Als de adviseur nu stelt dat u geld verschuldigd bent dan is het aan hem om te bewijzen dat hij een opdracht van u heeft gekregen en dat u overeenstemming heeft bereikt over het bedrag dat in rekening zou worden gebracht. Helaas kom ik steeds meer hyptoheekadviseurs tegen die geen goede afspraken hierover maken. Ik adviseer u om een brief te sturen dat u geen opdracht heeft gegeven en dat u zeker niet afgesproken heeft dat u € 692,- zou betalen. Als u dat wenst wil ik u daarin ook wel bijstaan. In dat geval kunt u met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Onze accountant heeft ons geadviseerd om bij hem advies in te winnen wat betreft de hypotheek rente, omdat hij een stuk voordeliger zou zijn. Dat hebben wij gedaan, maar er is ons niets gezegd over betalen of iets dergelijks. Toen wij hem zeiden dat wij met die andere adviseur in zee gingen was hij ineens ook niet meer zo vriendelijk en zei meteen dat hier een rekening aan verbonden was. Wij hebben toen gezegd dat, dat niet was gezegd en dat een offerte vrijblijvend is?
Ik ben ZZPér en maak ook offertes, gaat dat dan naar een ander, stuur ik toch ook geen rekening?
Hij is absoluut niet duidelijk geweest hierin.
Wat zijn de kosten van u als u ons wilt bijstaan, en is het haalbaar om hier mee verder te gaan.
Niet dat het ons straks nog meer gaat kosten.
Graag een reactie van u.

vriendelijk groet en bijvoorbaat dank


Als u wilt dat ik u verder bij sta dan kunt u de link bij dit antwoord contact met mij opnemen. We kunnen dan alle gegevens uitwisselen. Mijn eerste advies is altijd gratis. En ik maak altijd duidelijke afspraken over de verdere kosten. Maar die zijn zo zeer afhankelijk van de details van de zaak dat ik die liever eerst zie en dan doe ik u een aanbod.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag