Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


wij hebben 2 maanden geleden onze auto verkocht, in goede staat met n jaar apk-keuring. hij had wel schade gehad aan de bumper, die netjes gerepareerd was. en dat hebben we ook netjes gemeld aan de kopers! Nu bellen de kopers na 2 maanden op dat de auto niet goed is en de auto terug willen brengen en hun geld terug willen... zo niet, slepen ze ons voor het gerecht! kan iemand mij vertellen wat ons recht hierin is? wij zijn ons van geen gebreken bewust.. en hebben de auto met zeer goed vertrouwen aan hun verkocht! na 2 maanden in hun bezit is het voor ons niet na te gaan wat er intussentijd met de auto is gebeurd?!

Beste vragensteller,

De juiste beantwoording van de vraag hangt af van de exacte omstandigheden van het geval. De volgende algemene informatie kan ik u geven, zodat u zelf kan inschatten wat daarvan voor u van toepassing is.

De kopers zeggen dat zij een auto met een verborgen gebrek van u hebben gekocht. U wist niets van een mogelijk gebrek. Als zowel koper als verkoper niet op de hoogte zijn van dit gebrek, spreken juristen van wederzijdse dwaling. Voor wiens risico die dwaling komt, hangt zeer af van het gebrek en overige omstandigheden van het geval.

Waarschijnlijk nemen de kopers het standpunt in dat zij de koopovereenkomst vernietigen op grond van dwaling, waardoor men ten onrechte aan u heeft betaald.

De centrale vraag in dit geval is of het gebrek na de verkoop is ontstaan. U kunt inderdaad niet nagaan wat er in die twee maanden is gebeurd. De twee maandentermijn spreekt in het nadeel van de kopers. Bovendien zal de laatste keuring ook zijn in te zien bij de RDW. Als uit het register van de RDW niets blijkt van het gebrek, dan zullen de kopers met goede bewijzen moeten komen.

Als u meer informatie wil, dan verzoek ik u om direct contact met mij op te nemen.Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag