Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben 1 feb de sleutel gekregen van ons nieuwe huis.
Het weekend van 18 feb zijn we verhuist en toen ook voor het eerst gedoucht. Helaas troffen wij na het douchen lekkage aan in de gang, na contact te hebben gehad met de verkopende partij adviseerden deze dat wij het konden laten repareren door het plaatselijke bouwbedrijf die de badkamer ook geplaatst heeft. De reparatie is reeds uitgevoerd alleen nu wil de verkopende partij niet betalen. Zijn wij hier aansprakelijk voor, moeten wij deze kosten betalen of valt dit onder verborgen gebreken?

Er van uitgaande dat het een forse lekkage is en dat de lekkage niet zichtbaar was dan is sprake van een verborgen gebrek. Maar als de verkoper geen professionele verkoper is dan kunt u de verkoper alleen aanspreken als hij ter kwader trouw is. Dus als hij wist of had moeten weten dat er een lekkage was en dat niet heeft gemeld. Simpel gezegd moet u kunnen aantonen dat de verkoper de lekkage heeft gecamoufleerd om hem aansprakelijk te stellen. Ook is het mogelijk dat u kunt aantonen dat de verkoper heeft gezegd dat u het op hun kosten kon laten repareren. Dan heeft u een nadere overeenkomst gesloten en kunt u daar een beroep op doen

Beoordeel dit antwoord:

Probleem in dit geval is dat bij non-conformiteit als in dit geval de verkopende partij eerst in gebreke gesteld moet worden en de gelegenheid moet hebben gekregen om de lekkage te (laten)repareren. Omdat er slechts telefonisch contact is geweest, zal lastig te bewijzen zijn dat:
1- de verkoper in gebreke is gesteld
2- de gelegenheid is geboden de reparatie te (laten) verrichten
3- dat afgesproken is dat hij de kosten van de reparatie voor zich zou nemen.
Een en ander is wellicht te reconstrueren uit later gevoerde correspondentie.

Succes

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag