Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij gaan rondreizen met camper. Waar inschrijven?

Ik heb mijn woning verkocht per 2 augustus ( oplevering) daarna willen wij met een camper gaan rond gaan reizen. Wij zoeken een legale manier om ons in te schrijven bij een Gemeente, via inschrijfadres bij vrienden maar tot dusver maken Gemeentes bezwaar. Wat kunnen wij doen ? En hoe te handelen ?

Die legale manier bestaat niet. U moet zich namelijk inschrijven daar waar u werkelijk woont. Als u niet meer dan maximaal 8 maanden Nederland verlaat kan u een postadres aanwijzen. Want dan zal u volgens de wet Nederland niet verlaten voor emigratie. Ik denk dus dat u dat beter kunt vertellen aan een gemeente.

Beoordeel dit antwoord:

In reactie op uw antwoord: u mag u niet inschrijven op een woonadres of postadres in Nederland als u er niet woont of verblijft ( wonen zoals de wet dat definieert) Een postadres is maar tijdelijk geldig. U kunt beter zeggen dat u niet van plan bent Nederland te verlaten om elders te wonen want dan wordt u geacht te zijn geemigreerd op dag 1 van uw reis ( met alle gevolgen van dien zoals fiscale en u bent niet meer verzekerd voor zorg, uw kenteken is dan ook niet geldig)

of dat u niet meer dan 8 maanden Nederland verlaat voor een reis. Dan kunt u zich wel inschrijven bij vrienden of familie als woonadres of een postadres regelen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag