Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij, een echtpaar met AOW, kunnen over 2 jaar een nieuw huis betrekken. Als onze huidige woning over een aantal maanden is verkocht, gaan wij het grootste deel v.h. jaar in een woning met slechts een recreatie-bestemming wonen.

Wij willen ons daarom tijdelijk op het adres van het gezin van onze dochter (2 volwassenen en twee minderjarige kinderen) laten inschrijven, om daar 1 maand per jaar te verblijven.

Is dat mogelijk en wat zijn de financiƫle consequenties voor haar en ons?

Er kunnen gemeentelijke, maar ook fiscale en private reacties op komen, bijvoorbeeld van een opstalverzekeraar omdat het risico is verhoogd, of van de bank omdat er toestemming nodig is. De gemeente kan moeilijk doen als het huishouden te groot wordt of er twee duurzame huishoudens worden aangemerkt. Belastingdienst en SVB hebben zo weer hun eigen regelgeving. Om alles in kaart te brengen is het van groot belang te weten of er toeslagen worden ontvangen op het adres van uw dochter. Maar als u tegen de ambtenaar van de gemeente zult zeggen dat u maar een maand per jaar zal wonen op het adres van uw dochter, schrijven ze u daar absoluut niet in. Want in dat geval woont u er niet echt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

", of van de bank, omdat er toestemming nodig is." Bijvoorbeeld de hypotheekbank waarbij mijn dochter een lening heeft?

"of er toeslagen ontvangen worden op het adres van uw dochter." Mijn dochter en haar man ontvangen beiden alleen een salaris uit werk.

Zouden wij ons beter bij mijn tweede dochter die alleen met haar dochter in een huurhuis woont kunnen laten inschrijven?


Ja toestemming bank , hypotheeknemer.
Alle overige argumenten blijven ook gelden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag