Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wij bezitten twee aan elkaar grenzende kadastrale percelen op een recreatie terrein.

In het bestemmingsplan staat het volgende:

Aan elkaar grenzende kadastrale percelen van dezelfde eigenaar vormen één bouwvlak. Binnen een bouwvlak mag maximaal 20 m2 aan bebouwing worden gebouwd. Tevens mag één berging gebouwd worden met een maximale oppervlakte van 5 m2.
Op het ene kadastrale perceel staat geen bebouwing, wij willen dit verkopen, wordt dit verkochte perceel een nieuw (extra) bouwvlak? en mag de nieuwe eigenaar hier maximaal 20 m2 aan bebouwing en tevens één berging bouwen met een maximale oppervlakte van 5 m2?

Een bouwvlak is normaliter aangeduid met een belijningen resp vlak op de verbeelding (plankaart).

Ik heb de indruk dat u in uw vraag doeld op het begrip bouwperceel. In het bestemmingsplan zal daarvan een exacte definitie zijn opgenomen. Er is rechtspraak bekend over de uitleg een begrip bouwperceel waarbij de kadastrale grens bepaling is. Of deze op uw situatie van toepassing is op voorhand en zonder nadere gegevens niet te beoordelen.

Daarnaast is voor een inhoudelijk antwoord op uw vraag uiteraard alle gebruik en bouwregels geldend voor uw gronden van belang.

Beoordeel dit antwoord:

Op basis van deze enkele bepaling zou ik zeggen dat zodra het betreffende perceel een andere eigenaar krijgt daar ook gebouwd mag worden. Uiteraard kunnen er ook nog andere bepalingen in hetbestemmingsplan zijn opgenomen die dit weer on ogekijk maken. Dat kan ik van hieruit niet bepalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag