Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wij als familie zijn door de gemeente verantwoordelijk gesteld voor de betaling van planschade, hierbij een korte samenvatting van het gebeuren, ons bedrijf bestaat al sinds 1970 met vergunningen, Nu zijn wij als bedrijf verplaats naar een andere lokatie, en zijn er woningen geplaatst (bedrijf was gevestigd in dorp). De gemeente heeft de planschade neergelegd bij ons privé (grondeigenaren) als familie, en zijn wij als familie aansprakelijk gesteld voor schade van omwonende, dit omdat het perceel als agrarisch te boek stond en niet als bedrijf,. Wat wil nu het geval, wij hebben als bedrijf rond 1994 en rond 2000 aanvraag gedaan bij de gemeente om vergunningen te wijzigen cq aan te passen, de gemeente heeft deze aanvragen tot het laatst toe nooit behandeld, waardoor het als agrarisch omschreven bleven, nu worden wij verplicht tot betalen van planschade terwijl de gemeente nooit heeft gereageerd op de aanvragen. Als de gemeente de vergunningen had behandeld was planschade waarschijnlijk op andere wijze tot stand gekomen of was niet ontstaan dus nl. geen weiland maar bedrijf hetgeen er daadwerkelijk ook al die jaren gezeten heeft.
Mijn vraag is, is er gerede grond om de gemeente hierom aansprakelijk stellen omdat zij nooit de bestemmingen heeft aangepast of behandeld waardoor dize situatie is ontstaan.

Het kan inderdaad zo zijn dat als op uw verzoek de gemeente heeft meegewerkt aan uw bedrijfsverplaatsing, de planschade die daarvan gevolg is, voor uw rekening kan worden gebracht. Het is onwaarschijnlijk dat dit niet aan u is gemeld voordat de gemeente heeft toegezegd aan uw bedrijfsverplaatsing mee te willen werken.
Of en zo ja in welke mate het niet of te laat in behandeling nemen van uw eerdere vergunning aanvragen leidt tot schade voor u die u kan verhalen op de gemeente, kan ik op basis van uw vraag niet beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag