Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wie wil mijn arbeidsovereenkomst controleren?

Ik ben een contract voor mijn werk maar heb hem nog niet getekend.
Ten eerste duurde het heel lang voordat ik mijn contract kreeg. Ik zou het graag door jullie willen laten lezen en advies willen ontvangen.
Groetjes

Het is belangrijk om je arbeidsovereenkomst goed te controleren voordat je deze tekent. Helaas kan ik je arbeidsovereenkomst niet persoonlijk controleren en daarop feedback geven omdat ik geen documenten kan bekijken. Echter, ik kan je wel enkele algemene tips geven over waar je op moet letten bij het controleren van je arbeidsovereenkomst:

1. Controleer nauwkeurig de gegevens van jou en de werkgever. Dit moet overeenkomen met de gegevens die je al hebt.
2. Controleer de functie en de beschrijving van de werkzaamheden. Dit moet overeenkomen met wat je is verteld tijdens je sollicitatiegesprekken.
3. Let op de duur van je contract, de aanvangsdatum en mogelijk een proefperiode. Bij een contract voor bepaalde tijd mag de proefperiode niet langer zijn dan 1 of 2 maanden, afhankelijk van de lengte van het contract. Bij een contract voor onbepaalde tijd is een proefperiode niet altijd mogelijk.
4. Kijk naar het salaris en overige vergoedingen zoals reiskostenvergoeding, maar ook naar regelingen rond overwerk en secundaire arbeidsvoorwaarden.
5. Er moeten duidelijke afspraken zijn over je werktijden, de vakantiedagen en -toeslag.
6. Het contract moet informatie bevatten over wat er gebeurt in het geval van ziekte.
7. Kijk ook naar eventuele concurrentie- en/of relatiebeding(en). Deze kunnen je belemmeren in je bewegingsvrijheid na het einde van je contract.

Als je onzeker bent over het tekenen van je arbeidsovereenkomst, is het raadzaam om een jurist of advocaat te raadplegen om het contract te laten bekijken."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag