Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wie verantwoordelijk voor kosten glazenwasser?

Eerder - april 2021 - is door een ander de hierboven vermelde vraag gesteld. De antwoorden roepen toch nog enkele vragen op bij mij.
In de eerdere vraagstelling wordt aangegeven dat volgens artikel 9, lid 1 (splitsingsreglement 1992) de buitenramen onder de gemeenschappelijke gedeelten en zaken vallen en daarmee zou volgens artikel 3a het onderhoud voor rekening komen van de VvE.
In de reactie staat vermeld “Indien de raampartijen alleen voor uw eigen gebruik zijn en bereikbaar moet u zowel binnen als buiten wassen”.
Zelf woon ik op de tweede verdieping; moet ik het dan zo lezen dat de ramen in de buitengevel worden beoordeeld als “voor uw eigen gebruik”, immers alleen ik heb profijt van deze ramen.
In de reactie staat voorts vermeld: “De raampartijen waarop wordt gedoeld in het standaard model zijn vaste ramen in appartementsgebouwen die ook niet normaal bereikbaar zijn voor de bewoners. (niet open kunnen bijvoorbeeld of te hoog zijn)”.
Worden met ‘de raampartijen’ ramen bedoeld in de openbare ruimten of toch ook ramen, waar alleen de bewoner profijt van heeft maar die niet open kunnen of vanwege de hoge ligging onbereikbaar zijn?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag