Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wie verantwoordelijk voor gevolgschade?

De roosters in mijn kozijnen zijn defect. De VvE heeft een monteur laten komen en die heeft geconstateerd dat de roosters verkeerd zijn geplaatst en defect zijn.
Deze roosters moeten worden vervangen,
Om deze te vervangen moeten de strips van de jaloezieën (die op de ramen zijn geplakt en aan de binnenkant op de ramen zitten) worden verwijderd.
Mijn vraag: De VvE betaalt het vervangen van de roosters, maar voor wiens rekening komt het verwijderen en opnieuw aanbrengen van de jaloeziestrips?
NB. De garantie voor de roosters is vervallen. Appartement is 3 jaar oud, de garantie was 2,5 jaar.

In dit geval zijn er een paar factoren om rekening mee te houden. Ten eerste, bent u zelf verantwoordelijk voor de jaloezieën of is dit opgenomen in het onderhoudsplan van de VvE? Ten tweede, wie is verantwoordelijk voor de verkeerde plaatsing van de roosters en of dit binnen of buiten de garantieperiode valt?

Het onderhoud van de jaloezieën valt vaak onder de eigenaar van het appartement tenzij anders vermeld in de splitsingsakte of het huishoudelijk reglement van de VvE. Als de jaloezieën uw eigendom zijn en de schade bij het verwijderen en opnieuw aanbrengen niet wordt veroorzaakt door nalatigheid van de aannemer of monteur, dan bent u mogelijk verantwoordelijk voor deze kosten.

De kosten voor de roosters zullen waarschijnlijk door de VvE gedragen worden aangezien deze structureel onderdeel uitmaken van het gebouw. Als de roosters verkeerd zijn geplaatst, ligt het er ook aan of dit binnen de garantietermijn ontdekt is of dat hier sprake is van een verborgen gebrek.

Het is lastig om zonder alle specifieke details een eenduidig advies te geven. Ik raad aan om het huishoudelijk regelement en de splitsingsakte van uw VvE erbij te pakken en/of dit met uw VvE en eventueel een jurist of advocaat te bespreken.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag