Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wie moet de reparatiekosten van mijn vaatwasser betalen in mijn huurwoning?

Ik woon in een huurwoning en heb daarbij inbouw keukenapparatuur mee opgeleverd gekregen (alles nieuw). Nu na 2,5 jaar is het display van de vaatwasser afgebroken op het moment dat ik een programma wilde instellen. Ik heb de vaatwasser altijd netjes schoongemaakt en onderhouden. Het pinnetje dat het scherm moet vasthouden is nu losgebroken en de vaatwasser is nu onbruikbaar. De verhuurder geeft aan dat ik de vaatwasser op eigen kosten moet gaan repareren. Mijn inziens valt dit onder slijtage van de vaatwasser en moet de verhuurder deze kosten betalen. Kan ik deze kosten op de verhuurder verhalen?

In bijna alle gevallen hoor de inbouwapparatuur bij de woning en wordt deze door de verhuurder met de woning verhuurd. In principe valt het onderhoud dan ook onder zijn/haar verantwoordelijkheid.

Staat er iets in uw contract over de apparatuur in de keuken? Dit kan soms nog verschil maken.

Soms zult u misschien iets lezen over klein onderhoud. Dat moet de huurder meestal uitvoeren. Maar in de meeste gevallen is de inbouwapparatuur voor de verhuurder. Als u de vaatwasser normaal gebruikt heeft (en dat geeft u aan) zie ik op het eerste gezicht geen redenen waarom u de reparatie zou moeten betalen. Zie ook onderstaande link van de huurcommissie.

U kunt desgewenst vrijblijvend contact met mij opnemen om te kijken of ik kun helpen.

https://www.huurcommissie.nl/faq/onderhoud/de-inbouwapparatuur-van-de-keuken-moet-gerepareerd-worden-is-de-reparatie-voor-rekening-van-de-verhuurder

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag