Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Wie kan mij helpen?
Recentelijk heb ik een sommatie ontvangen van een advocaat. Deze beschuldigd mij ervan inbreuk te maken op de intellectuele rechten van haar cliënte. Ik verkoop sinds 6 maanden (merkloze) opzetborstels. Mijn eenmanszaakje stelt niet zo bijzonder veel voor. Nu dacht ik dat het veilig was gezien het feit dat ze merkloos zijn én er naast mij nog tientallen (web)winkels zijn die dezelfde producten verkopen. Als ik het goed begrijp focussen ze vooral op het modellenrecht.

Ik ben nogal geschrokken zoals u kunt begrijpen.Ik kan geen advocaat betalen aangezien ik fulltime studeer en mijn bedrijf niet veel voorstelt. Alle goedkope/gratis sporen lopen dood.. die doen allemaal niet aan deze tak van sport.

Deze praktijken komen (helaas) steeds vaker voor. Vermoedelijk heb je een brief gehad waarin werd geëist om iets te ondertekenen en een bedrag over te maken naar een rekeningnummer.

In alle gevallen: onderteken (nog) niets.

Dit soort zaken handel ik vaker voor (zeer) kleine ondernemers af tegen een kleine vergoeding. Ik raad aan om even contact met mij op te nemen, dan kan ik kijken wat ik kan doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag