Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wie kan een (echtscheidings) convenant nietig verklaren?

Mijn moeder is in ongeveer 1995 gescheiden van mijn vader. Door allerlei omstandigheden is er een behoorlijk afwijkend convenant opgesteld. Een behoorlijke alimentatie en een clausule dat de erfgenamen de alimentatie door moeten betalen na mijn vaders overlijden tot aan mijn moeders dood. Waarschijnlijk zag u hem al aankomen; mijn vader is hertrouwd met een jongere vrouw. Om exact te zijn 4 jaar ouder dan ik. (ik ben nu 46)
Mijn vader is overleden in 2013 en de hele erfenis wordt in Belgiƫ afgehandeld, helemaal ruk want net voor zijn dood heeft mijn stiefmoeder de huwelijkse voorwaarden laten omzetten in een gemeenschap van goederen en nogal vals, mijn vader kreeg ALS en zij zou dan (want ze waren uit elkaar maar niet op papier) weer bij hem komen wonen om voor hem te zorgen, of zorgen dat hij verzorgd werd, op voorwaarde dat het huwelijkscontract dus werd omgezet in gemeenschap van goederen. En na het overleiden had ze vruchtgebruik enz enz. (en 6 miljoen schuld dat is karma, mijn broer en ik hebben dus beneficiair aanvaard) Daar stuur ik later een vraag over in.

De casus (mijn echte vraag nu) is deze: kan een notaris (in dit geval zittend in Belgiƫ) het convenant wat opgesteld is en ondertekend door beide partijen en dat door een Nederlandse rechter is goedgekeurd zomaar nietig verklaren? Iets nietig verklaren moet toch door een rechter gedaan worden?

Ik hoor graag van u!

Met vriendelijke groet,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag