Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wie is verantwoordelijk voor de gemeentelijke belastingen in een huurwoning?

Ik woon inmiddels 2.5 jaar in een huur appartement via een verhuurmakelaar (welke woonruimte in verschillende steden verhuurd) wanneer ik vanuit mijn gemeente ineens rekeningen ontvang voor aanslag gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting voor 2019, 2020 en 2021.

Ik ben me er van bewust dat deze belastingen in Nederland betaald moeten worden door huishoudens, maar in mijn huurcontract staat het volgende: "Wanneer huurder woonachtig is in de gemeente Den Haag dan is huurder belastingplichtig en zal derhalve de belastingen die aan huurder, als gebruiker van deze diensten, kunnen worden opgelegd voldoen."
Aangezien er hier specifiek wordt verwezen naar de gemeente Den Haag, een gemeente waar ik niet woonachtig ben, en het feit dat ik in 2019 of 2020 geen bericht van de gemeente over belastingen heb ontvangen, ging ik er derhalve vanuit dat deze belastingen doorberekend waren in de huurprijs.
Ik vind dat dit eigenlijk niet mijn probleem zou moeten zijn.

Vanwege deze specifieke vermelding naar een andere gemeente in mijn huurcontract, wie is er verantwoordelijk voor het betalen van deze belastingen? Sta ik als huurder in mijn recht?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag