Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wie is verantwoordelijk bij de verhuur van een box die niet goed functioneert?

Op dit moment huur ik een box. Er is een tussenpersoon die als beheer voor de verhuur optreed. Nu gaat ineens de deur van de box af en toe open en dicht waardoor iedereen bij mijn spullen kan. Ik heb de tussenpersoon die optreedt voor de verhuurder (staat ook zo in mijn contract) een mail gestuurd dat ik hun aansprakelijk ga stellen als dit niet snel wordt opgelost en als er spullen worden ontvreemd. Ik kreeg als antwoord dat ze niet aansprakelijk zijn want ze doen alleen de verhuur en hand en span diensten voor de VVE. Er is geen beheerder in dienst die ik verantwoordelijk kan stellen. Wel de partij die het heeft opgeleverd en eventueel de leverancier van de deuren.(Ik huur een box en geen idee wie het ooit heeft opgeleverd). Dit vind ik een nogal verontrustend antwoord en ook raar dat zij als verhuurder (ik betaal ook aan hun en niet aan de eigenaar) nergens aansprakelijk voor zijn?

Graag jullie advies.

Alvast hartelijk bedankt.

Dit klinkt allemaal heel bijzonder inderdaad en ik kan me voorstellen dat u behoefte heeft aan duidelijkheid.

In principe is degene van wie u huurt verantwoordelijk in dergelijke situaties. Vaak is het belangrijk wat er precies in het huurcontract aangegeven staat over aansprakelijkheid en/of onderhoud. Uit het contract zou in principe ook moeten blijken met wie u contact op kunt nemen en/of zou de tussenpersoon dit bekend horen te maken. Indien bijvoorbeeld alleen de gegevens van de tussenpersoon opgenomen staan in het contract kan die zich er meestal niet zo makkelijk van af maken door te zeggen dat het niet hun probleem is.

Mogelijk kunt u overigens via bijvoorbeeld het kadaster achterhalen wie de eigenaar is van het pand door een uittreksel van het perceel op te vragen.

Zonder de inhoud van het contract te kennen is het niet mogelijk een concreter advies te geven.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel om de zaak wat verder te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag