Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wie is de eigenaar van de schutting geworden?

Februari 2021, hebben wij een huurovereenkomst getekend voor een huurwoning (particuliere huur) tijdens de overdracht van de woning is deze opgeleverd met in de achtertuin aan beide zijde schuttingdelen. De verhuurder heeft aangegeven dat de betreffende schuttingdelen door de vorige huurder zijn geplaatst. Op donderdag 11 maart 2021, is tijdens de storm de schutting aan de linkerzijde omgewaaid. Nu vraagt de verzekering wie de eigenaar is van de schutting. Ben ik dat of is dat de verhuurder dat omdat de oude huurder met toestemming deze heeft geplaatst (verhuurder wordt tijdens het opzeggen van de oude huurder eigenaar van de schutting). Ik verneem graag een antwoord van u.

Beste, U bent (als huurder) sowieso geen eigenaar van de schutting, immers de schutting stond er al voordat u de woning gehuurd heeft. Of de schutting van de verhuurder, de buurmens of hen beide is, hangt af van feiten en omstandigheden die u nog niet genoemd heeft in uw beschrijving. Ik zou u vooral adviseren de zaak zo snel mogelijk door te geleiden naar uw verhuurder.

Beoordeel dit antwoord:

Soms hoort bij een huurcontract een overname document waarin bepaalde overgenomen roerende zaken maar aangebouwde werken die onderdeel zijn gaan uitmaken van het huurobject zoals een schutting. Ontbreekt die overname, dan is de eigenaar van de schutting de verhuurder ( namens eigenaar) of feitelijk eigenaar. De aan of afwezigheid van toestemming is niet zo relevant.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag