Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wie is aansprakelijk/schuldig voor intikken ruitje?

Situatieschets:
Mijn vrouw en ik kregen een bericht van haar zus (staat onder psychische behandeling/medicijnen) dat ze bij haar huidige relatie niet veilig voelde en graag opgehaald wilde worden. Bij aankomst werd open gedaan en zijn e.e.a. wat gespannen over en weer woorden gewisseld. Op een gegeven moment loopt mijn vrouw naar binnen en vervolgens wordt de deur gesloten en op slot gedaan. Daarop volgend heb ik op (een ruitje van) de deur geklopt/getikt, echter was dat te hard en ging het ruitje stuk.

Vervolgens werd de deur weer geopend en is na een lang gesprek de situatie uiteindelijk goed afgelopen. De zus is met ons mee gegaan met akkoord van haar vriend.

Vraag:
Wie is aansprakelijk/schuldig en moet het ruitje betalen? En is dit bij welke (van ons of van haar vriend) verzekering te claimen?

Goedemiddag,

Ik ga uit van uw verhaal zoals hierboven omschreven. In de zin 'Daarop volgend heb ik op (een ruitje van) de deur geklopt/getikt, echter was dat te hard en ging het ruitje stuk.' maak ik op dat u te hard op het ruitje heeft getikt, waardoor het is gesneuveld. Daarbij maakt het niet uit dat iemand anders de deur heeft dichtgegooid. Het sneuvelen van de ruit is te wijten aan een handeling die u heeft verricht, namelijk het (te hard) tikken op de ruit. Indien u een aansprakelijkheidsverzekering heeft, zou u wellicht via die weg kunnen proberen de schade te vergoeden.

Gr,

Silvienne Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag