Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wie is aansprakelijk rotte vloer in chalet?

Wij hebben een jaar geleden een vakantie chalet gekocht dat volgens de vorige eigenaren van 2019 was en in perfecte staat zou zijn. Echter hadden wij twijfels over de badkamer vloer en ook bij de naast gelegen slaapkamer. Nu een specialist van chalets laten kijken en is de badkamer en een gedeelte van de slaapkamer vloer verrot. De vorige eigenaren hebben in de badkamer een extra voor over de verrotte vloer gelegd om het te verdoezelen. Het gaat ons nu 6,000 euro kosten. Kunnen wij hun aansprakelijk stellen?.

Goedemorgen,

In principe zou de verkoper aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de schade. Er dient echter wel aangetoond te worden dat de verkoper expres heeft geprobeerd de schade te verdoezelen. Daarnaast geeft u aan dat de koop een jaar geleden heeft plaatsgevonden. Heeft u bv. een bouwkundige keuring laten uitvoeren? De koper heeft een onderzoeksplicht, maar de verkoper heeft ook een meldplicht. Alle omstandigheden spelen mee om te beoordelen of de verkoper aansprakelijk gesteld kan worden. Daarnaast is het van belang om te beoordelen wat er in de koopovereenkomst is opgenomen, maar ook wat er onderling verder is afgesproken. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak verder te bespreken.

Mvg,

Silvienne Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie,
Nu de aannemer bezig is hebben wij bewijs dat het verdoezeld is.
Maar stom genoeg hebben wij de chalet niet bouwkundige laten keuren en ook geen koopcontract.
Wel uitgebreid contact bewaard waarin staat dat de chalet in perfecte staat zou zijn. Ben dus bang dat wij geen rechten hebben.
Met vriendelijke groet,
Sandra HarrisGratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag