Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wie betaalt kosten lekkage huurhuis?

Ik heb een huurhuis en nu hebben wij een flinke lekkage gehad. Nu zegt mijn verzekering dat het niet onder mijn polis valt maar bij wie kan ik dan de schade verhalen? Is dit dan voor de huurbaas? Want het is gekomen door achterstallig onderhoud.

Goedemiddag,

In principe dient de verhuurder zulke gebreken aan te pakken, omdat deze doorgaans vallen onder 'grote gebreken' die voor rekening van de verhuurder/eigenaar hoort te komen. Ook de ontstane schade aan uw goederen zouden voor vergoeding in aanmerking kunnen komen.

Het hangt echter af van alle feiten en omstandigheden (wat is de aard van het gebrek, hoe omvangrijk is het gebrek, heeft u iets kunnen doen om lekkage te voorkomen, etc.). Overigens geeft u aan dat de verzekeraar geen dekking biedt. Afhankelijk van wat voor soort verzekering u heeft aangesproken (meest voor de hand liggende is een inboedelverzekering), kan het zijn dat de verzekeraar ten onrechte geen dekking biedt. Daar kunt u tegenin gaan bij de verzekeraar. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag