Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wettelijke aansprakelijkheid voor dochter van 19 jaar

Ik ben in 2013 gescheiden van de vader van onze 2 dochters. Onze jongste dochter woont bij haar vader maar heeft ongeveer een jaar bij mij gewoond. Ze woont alweer een jaar bij haar vader maar staat nog steeds bij mij ingeschreven. Haar vader wil niet dat dit aangepast wordt omdat hij dan meer belastingen moet betalen. Mijn dochter wil haar vader niet passeren dus blijft de situatie zo als die nu is.
Vraag: kan ik zelf haar adres wijzigen bij de gemeente?

Volgend probleem: mijn dochter is mentaal niet in staat om een opleiding te volgen en/of te werken. Ze heeft veel problemen maar alle door mij ingezette hulpverlening loopt dood omdat ze niet op afspraken verschijnt.
Haar vader wil hierin niet zijn bijdrage leveren.
Mijn dochter verstopt zich voor de boze buitenwereld door in huis te blijven en geen sociale contacten te hebben. Ze woont bij haar vader maar er is geen sprake van een goed/veilig thuis. Ze draait haar dag/nachtritme om en eet altijd alleen en meestal niet al te gezond.
Deze situatie bestaat nu al zo’n 6 jaar.

Vraag: in hoeverre ben ik juridisch aansprakelijk voor evt kosten die betaald moet worden als mijn dochter (zonder inkomen) dit zelf niet kan?

U zegt niet erbij of uw dichter volwassen is of niet of dat zij een beperking heeft ? U bent niet verantwoordelijk voor de schulden die uw dochter maakt als zij volwassen is, en zij of haar verzorger moet zich inschrijven waar ze werkelijk woont, bij de vader. Dat is een wettelijke plicht.

Beoordeel dit antwoord:

Pardon. Dochter is 19 , dan moet zij zich inschrijven bij haar vader.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag