Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Werkgever wil dat ik ga werken in Rotterdam i.p.v. Eindhoven

het bedrijf waar ik voor werk gaat de vestiging waar ik nu werk ( Eindhoven) sluiten en vraagt mij om in Rotterdam dezelfde werkzaamheden te komen doen. ik woon in Helmond.
ik werk sinds juni 2013 bij dit bedrijf in Eindhoven en heb na enekel maanden een bus tot mijn beschikking gekregen tevens voor woon-werk verkeer.
het voorstel van het bedrijf is 130,- bruto per maand erbij.
de verplaatsing van mijn werkplek gaat mij ongeveer 75 uur vrije tijd per maand kosten, mits het niet al te druk wordt op de weg.
ik zie mezelf dit niet nog 20 jaar doen,

Indien in de arbeidsovereenkomst een eenzijdig wijzigingsbeding is opgenomen, heeft de werkgever in het algemeen meer mogelijkheden om arbeidsvoorwaarden, zoals de standplaats, te wijzigen, dan wanneer een dergelijk beding er niet in staat. Maar ook als geen sprake is van een eenzijdig wijzigingsbeding, kan onder omstandigheden van de werknemer worden gevergd dat hij meewerkt aan wijziging van arbeidsvoorwaarden. Het is heel erg afhankelijk van de omstandigheden of zo'n medewerkingsplicht bestaat. Als een vestiging sluit en daar ligt een plausibele bedrijfseconomische argumentatie aan ten grondslag, dan denk ik dat de kans bestaat dat deze wijziging wel door de beugel zal kunnen (ervan uitgaande dat er geen vestigingen dichterbij zijn waar u ook zou kunnen werken). Is er niet een sociaal plan? Een vaststellingsovereenkomst zou ook denkbaar zijn, maar laat u daar wel vooraf over adviseren.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag