Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Werkgever wijst vakantieaanvraag af na ontslag?

Ik heb onlangs ontslag genomen bij mijn huidige werkgever. Dit omdat er in dit bedrijf veel dingen niet volgens de regels worden gedaan en hiervoor heb ik ook contact met de GGD (controleren kinderopvang op veiligheid).
Nu zit ik in mijn uitwerktijd tot 31 oktober. Ik heb veel plus uren en verlof uren over. Daarom heb ik 15 september (15-09) vakantie aangevraagd in mijn laatste werkweek. Mijn baas heeft gisteren 5 oktober (5-10) deze aanvraag afgewezen. Hierdoor is deze aanvraag later dan twee weken beantwoord en ook zonder reden benoemd voor de afwijzing.

Vervolgens heb ik mijn baas een berichtje gestuurd dat de aanvraag al 2 weken geleden is aangevraagd en of ze er daarom opnieuw naar wil kijken (probeerde zo netjes mogelijk te blijven). Dit bericht heeft zij ontvangen en gelezen (blauwe vinkjes op Whatsapp), maar hier geen reactie op.
Mijn vraag aan jullie is daarom, hoe kan ik deze situatie het beste (juridisch) aanpakken?
Ik weet namelijk dat een vakantieaanvraag binnen 2 weken beantwoord moet worden, dit is niet gedaan.
Ik weet ook dat bij afwijzing een geldige reden benoemd moet worden, ook dit is niet gedaan.

Maar wat kan ik nu als vervolgstappen nemen? Ik heb helaas geen rechtsbijstandverzekering en heb online gelezen dat hierbij ook 3 maanden wachttijd geldt. Ook ben ik helaas geen lid van een vakbond.
Het bedrijf waar het om gaat probeert wel vaker om de regels heen te werken en er zijn ook meerdere collega's die hiervoor ook een rechtsbijstand hebben.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag