Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Werkgever weigert uitbetaling vakantiedagen.

Op maandag 30 mei nam ik ontslag bij mijn oude werkgever. Eén week later werd ik gebeld dat mijn endometriose operatie gepland was. In eerste instantie was de verwachting dat deze operatie medio september zou plaatsvinden, echter kon de operatie ineens al op 21 juli plaatsvinden. Dat viel in mijn uitwerktermijn van twee maanden, maar gezien de dagelijkse pijnklachten was ik ontzettend blij dat ik zo snel geholpen kon worden. Ik heb deze planning dus geaccepteerd.
Van mijn werkgever mocht ik mijn vakantiedagen niet allemaal opnemen, omdat de operatie ook in de uitwerktermijn viel. Echter weigeren zij nu achteraf mijn resterende vakantiedagen uit te betalen. De reden die ze hiervoor geven is dat ze me ervan beschuldigen de operatie bewust zo te hebben gepland. Ik heb zelf absoluut geen invloed gehad op het plannen van de operatie. Wel heb ik herhaaldelijk bij het ziekenhuis aangegeven hoe ernstig de klachten waren, eigenlijk zou ik ook kunstmatig in de overgang gebracht worden (ik ben 33 jaar en heb een onvervulde kinderwens, mijn werkgever was hiervan op de hoogte en ook van deze kunstmatige overgang behandeling) en doordat de operatie nu zo snel gepland kon worden is dat gelukkig voorkomen. Maar nogmaals, dat de operatie zo vroeg kon plaatsvinden is niet iets waar ik invloed op heb gehad.

Ik heb wel een rechtsbijstandverzekering maar niet voor 'arbeid en inkomen'. Wat kan ik nu het beste doen?

Wat een vervelende situatie. Allereerst de operatie al, maar dan ook nog de reactie van de werkgever. Wat de werkgever zegt is niet juist. Los van de twijfels die werkgever heeft over de operatie, terecht of niet, uitbetalen van verlofdagen mag niet worden achtergehouden.

We kunnen afspreken dat je contact met mij op neemt via info@boksjuristen.nl en dat ik vrijblijvend kijk wat ik hierin voor je kan doen. (Momenteel op vakantie, maar wel bereikbaar voor overleg)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag