Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Werkgever van mijn zoon heeft hem verzocht zijn ontslag in te dienen (taxiwerk) aangezien er niet genoeg werk is (vervoer van ouderen).
UWV heeft geadviseerd om geen ontslag te nemen maar akkoord te gaan met ontslag aanvraag van de werkgever met wederzijds goedvinden.

Werkgever gaat hierin niet mee en heeft aangetekende brief gestuurd met risico op ontslag op staande voet ivm werkweigering.

Mijn zoon heeft eerder aangegeven dat hij ivm zijn beperking (autisme) niet geschikt is om leerlingenvervoer te rijden, welke nu nog de enige optie is die hem wordt aangeboden.

Graag uw advies, ook inzake de reactie termijn van 3 dagen n.a.v. de aangetekende brief die vandaag is ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Indien uw zoon ontslag neemt zal hij niet in aanmerking komen voor een uitkering. Indien er onvoldoende werk is en aan uw zoon een andere functie/werk wordt aangeboden, dient hij dat te accepteren, mits het voor hem passend is. Daarvan uitgaande heeft het weigeren van die aangeboden alternatieve functie dus risico's. Een risico is idd dat hij zou worden ontslagen (zoals nu dus kennelijk is aangezegd).
Ontslag op staande voet is de zwaarste arbeidsrechtelijke sanctie met grote nadelige gevolgen voor de werknemer, zoals het feit dat geen uitkering zal worden verstrekt.
Dus, wil het rechtsgeldig zijn, dan moet aan zware eisen zijn voldaan. Houdt u in de gaten dat indien sprake is van ontslag uiterlijk binnen 2 maanden een procedure zou moeten worden aangespannen om het ontslag te laten vernietigen. Dit is een vervaltermijn. Als uw zoon vrijblijvend wil overleggen, kan hij telefonisch contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag