Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Werkgever telt hele dag vrij terwijl ik voor 50% in ziektewet zit?

Dit jaar heb ik door een burnout enkele weken volledig in de ziektewet gezeten. Na 6 รก 8 weken ben ik weer uren gaan opbouwen waardoor ik op het moment dat ik op vakantie ging deze zomer (middels goedkeuring van werkgever) op 4 dagen van 6 uur zat qua werken. Nu heb ik onlangs te horen gekregen dat mijn jaarcontract niet wordt verlengd (terwijl ik nog deels in ziektewet zit voor 2 uur per dag) en heb ik gevraagd hoeveel vrije dagen ik nog over heb. Nu werd mij aangegeven nog 7 dagen, waar ik zelf het gevoel had veel meer. Het verschil zit in het volgende: Mijn werkgever rekent mijn zomervakantie van drieweken (15 werkdagen) als dagen, zonder rekening te houden met ziektewet uren of iets dergelijks dus 1 vakantie week is 40 uur, dus de vakantie van 3 weken koste mij 120 verlofuren, zij geven aan dat een vakantiedag een dag kost of het nu 1 uur is of 8 uur. Zodra je in de ziektewet zit, wordt er gerekend in dagen en niet meer in uren. Nu is mijn vraag of dat mag en of dat klopt, of is het zo (zoals ik zelf had aangenomen) dat wanneer ik deels in ziektewet zit en dus 24 uur nog maar werk van de 40 ik bij een vakantie week 24 uur inlever i.p.v. 40? Ik ben op dit moment met mijn werkgever aan het onderzoeken tot wanneer ik moet werken namelijk en per wanneer ik mijn vrije dagen opneem. En het scheelt ruim een week afhankelijk van wat juist is.

Mijn tweede vraag is, ik heb een contract tot 1 december 2023. Tevens staat er aangegeven dat mijn contract van rechtswege op 2 december verloopt. Wat is nu mijn daadwerkelijke laatste werkdag? Ik ben op 1 december 2022 begonnen en heb getekend voor een jaarcontract tot 1 december 2023. Mijn werkgever geeft aan dat 1 december mijn laatste werkdag is, echter heb ik het idee dat ik tot 1 december werk en dus mijn laatste werkdag heb op 30 november.

Ik hoop met bovenstaande het e.e.a. duidelijk te hebben omschreven en zie graag een reactie tegemoet wat nu de daadwerkelijke regels hiervoor zijn.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag