Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Werkgever stuurt aan om uit elkaar te gaan

Sinds oktober 2021 heb ik mij ziekgemeld bij mijn werkgever. Werkgever laat merken dat zij één kant op willen en dat is: uit elkaar gaan. Zij zeggen geen vertrouwen meer te hebben in de toekomst. Dit is zowel in gesprekken als in verslagen naar voren gekomen. Mijn intentie is vanaf het begin af aan geweest om te re-integreren. De situatie met mijn werkgever geeft mij op dit moment veel extra klachten en ik ben zoekende waar ik juist aan doe. Ik ben ondertussen zover dat ik op deze manier geen veiligheid meer voel om te re-integreren bij hen, maar ik kan het tegelijkertijd niet dragen om nu weg te gaan, omdat ik nog een heel herstel te gaan heb. Ik verwacht dat er een VSO uit gaat komen. Ik heb nu grote vraagtekens bij “waar doe ik goed aan?” en “waar heb ik recht op?”, vooral op financieel vlak.

Hopelijk kunnen jullie me daarbij helpen. Alvast hartelijk bedankt!

Wat een vervelende situatie, ik kan me voorstellen dat dit uw herstel geen goed doet.

In het Nederlandse recht is er sprake van een opzegverbod als een werknemer ziek is. Bij een contract voor onbepaalde tijd mag de werkgever de eerste twee jaar niet opzeggen. Bij een contract voor bepaalde tijd loopt deze in principe af op de overeengekomen datum.

Op de werkgever rust samen met de werknemer de plicht tot reïntegreren. De werkgever kan niet enkel aansturen op VSO. Dit zal het UWV niet accepteren in het geval zij na 2 jaar moeten beoordelen of er voldoende aan re-integratie is gedaan.

Op basis van de huidige informatie is het verstandig de werkgever aan te geven dat u aan reintegratie wenst mee te werken zodra de situatie het weer toe laat, evt. op advies van een bedrijfsarts. Uw herstel is het belangrijkste en de werkgever kan u niet verplichten mee te gaan richting een VSO.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u meer vragen heeft of bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag