Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Werkgever komtgemaakte afspraken niet na?

Mijn werkgever heeft mij gevraagd een interne switch te maken binnen deze internationale sales gedreven organisatie. Uiteindelijk, na een flink aantal gesprekken EN toezeggingen, ben ik hiermee akkoord gegaan. Aangezien sales de primaire taak is wilde ik hier een verhoging in mijn basissalaris voor. Zij hebben mij een aanbod gemaild en ik ben hier mondeling mee akkoord gegaan. Het aanbod houdt in dat ik een salarisverhoging van 500 EUR per maand bruto krijg plus 3 gegarandeerde kwartaalbonussen die ik vanaf oktober ga krijgen. Daarna ben ik begonnen met het overdragen van mijn werkzaamheden naar degene die mijn taken overneemt. Het plan is om de overgang per 1 juli officieel te laten plaatsvinden.
Nu heb ik mijn werkgever op dinsdag 27 juni, tijdens een evaluatiegesprek, gevraagd waar het addendum blijft. Toen werd mij meegedeeld dat een verhoging van het basissalaris er niet in zit omdat het in Amerika kennelijk niet goed gaat. Wel zijn zij bereid mij extra geld bij mijn bonus te geven voor juli. Het idee is dat ik dan bij de uitbetaling van juli eenzelfde bedrag netto extra overhoud dat overeenkomt met een salarisverhoging van 500 euro voor de komende 3 maanden. Met de boodschap dat ze hopen het dan wel te kunnen/mogen doen.

Ik wil graag weten wat ik hier mee kan doen. Wij hebben mijns inziens een afspraak gemaakt die ik nu aan het nakomen ben en zij niet. Op het laatste moment trekken zij de voor mij belangrijkste voorwaarde in, nadat ik er nota bene zelf naar vraag! Het voelt voor mij niet goed en ik wil graag weten wat de juiste stap is voor mij.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag