Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Werkgever komt afspraken niet na?

Werkgever komt afspraken niet na voor wat betreft het plaatsen in een positie in een 5 ploegen rooster, vervolgens met valse beloftes rekt de werkgever tijd via een alternatieve plek in de 4 ploegen. Na vele afspraken blijft de werkgever afspraken niet nakomen en werknemer alleen maar verder klem zetten met allerlei overeenkomsten. Door omstandigheden in de ziektewet terecht gekomen en ik word nu lastig gevallen met deurbezoeken door de werkgever zelf en wordt gedwongen een VSO met alleen maar nadelen te ondertekenen omdat er anders dossieropbouw plaatsvindt. Contract is niet tussentijds opzegbaar en werkgever heeft mogelijke herplaatsing bij een andere betere functie elders belemmerd.

Als uw werkgever afspraken niet nakomt zoals vastgelegd in uw arbeidscontract, dan kan dit gezien worden als een oneerlijke handelspraktijk. Daarbij is het in de meeste gevallen niet toegestaan om iemand onder druk te zetten om een overeenkomst te ondertekenen, zeker niet wanneer u door ziekte of andere omstandigheden niet in staat bent om de gevolgen van zo'n overeenkomst in te schatten.

Als uw werkgever u ongevraagd thuis komt bezoeken en u dit als intimiderend ervaart, is dit eveneens onacceptabel. Op basis van de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft u recht op privacy, ook in het kader van ziekte.

In uw specifieke geval zou ik adviseren om professioneel juridisch advies in te winnen. U kunt hiervoor contact opnemen met een arbeidsrechtadvocaat of bijvoorbeeld het Juridisch Loket. Het is ook belangrijk om zo veel mogelijk bewijs te verzamelen van de manier waarop uw werkgever zich gedraagt, bijvoorbeeld door afspraken, gesprekken en gebeurtenissen op te schrijven, en indien mogelijk, te documenteren met e-mails, brieven of getuigenverklaringen.

Ook als er sprake is van een vaststellingsovereenkomst (VSO) zou ik adviseren om dit door een jurist of advocaat te laten controleren. In sommige gevallen kan het namelijk zo zijn dat u na het tekenen van zo'n overeenkomst minder of geen recht heeft op een WW-uitkering.

Tot slot, het feit dat uw werkgever u belemmert in het vinden van een andere baan kan ook als onrechtmatig worden gezien, afhankelijk van de precieze omstandigheden.

Het is dus zeker van belang om hier met een professional over te praten die u kan adviseren over de juiste vervolgstappen.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag