Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Werkgever heeft betermelding niet doorgegeven

Half maart januari 2021 werd mijn neef onder druk gezet door zijn werkgever. Betermelden en de vaststellingsovereenkomst tekenen !
Hij heeft zich beter gemeld en de overeenkomst getekend. Hij werd vrijgesteld van werk tot de ontslagdatum.
De aanvraag voor een WIA heeft hij niet ingevuld, omdat hij weer beter was. Wel een uitkering bij het UWV aangevraagd. Nu blijkt dat de werkgever geen betermelding heeft gedaan. En het UWV keert dus niets uit.
Hoe kan de boel nog recht getrokken worden?

Als ik het goed begrijp is hij dus nog steeds ziek? Dan is er ook een kans dat hij nog in dienst is. De omstandigheden en de inhoud van de VSO zijn van belang. Ik raad u aan om samen met hem zijn dossier te laten beoordelen door mij of een van mijn collega's.

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer hij nog ziek is -> WIA-aanvraag. Of doorzetten/alsnog aanvragen van de uitkering. Of bezwaar maken tegen weigering.

Wel/geen betermelding? Wanneer de werkgever de betermelding niet doorgegeven heeft, dan kan de werknemer dat zelf doen bij het UWV. Hij moet dan wel echt beter zijn. Is hij nog ziek -> zie bovenstaand.

Wanneer de werkgever zich niet aan de VSDO houdt - > schakel zsm een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij in. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag