Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Werkgever gaat verplicht vrije dagen uitbetalen nadat ik ontslag heb genomen

Ik heb afgelopen week ontslag genomen en zal per 30 september niet meer in dienst zijn bij mijn huidige werkgever. Nu heb ik nog 2.5 weken aan vrije dagen staan die ik eigenlijk wilde opnemen zodat ik mij kon voorbereiden op mijn nieuwe baan en nog even van een vakantie kon genieten. Nu heeft mijn manager tijdens dit gesprek aangegeven dat de directie bepaald heeft dat een groot deel van alle vrije dagen dan moeten worden uitbetaald. Ik heb specifiek tot het begin van deze maand gewacht zodat ze deze maand en volgende maand de tijd hadden om een vervangend personeelslid te vinden, dat vond ik wel zo netjes. Bij voorkeur wil ik deze dagen helemaal niet uitbetaald krijgen omdat die belastingtechnisch gewoonweg niet gunstig is voor mij. Nu heeft mijn werkgever vandaag in een gesprek met mij en mijn collega aangegeven dat hij al een vervanger op het oog heeft en hij zich geen zorgen hoeft te maken over extra werkdruk. Wat het verzoek nog vreemder maakt in mijn ogen.
Ik heb dit bedrijf zo'n 4 jaar alles gegeven en enorm wat overuren gemaakt tot in de late nachten, ik vind het eigenlijk niet heel netjes dat dit gevraagd word van me.

Ik kan nergens duidelijk in schrift vinden of mijn huidige werkgever mij hiertoe kan verplichten, ik hoop dat iemand mij hier verder mee kan helpen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag