Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Werkgever fouten gemaakt bij re-integratie?

In november 2020 ben ik ziek uitgevallen met burn-out klachten. De re-integratie verliep in eerste instantie goed. Tot ik van mijn werkgever er een zwaar dossier bijkreeg. Dat dossier heeft ervoor gezorgd dat ik recent weer met burn-outklachten ben uitgevallen.

Ik heb direct toen hij mij vertelde over dat nieuwe dossier bij hem aangegeven dat dat mij niet zou lukken vanwege alle stressoren die bij dat dossier kwamen kijken. Toch moest het doorgang vinden en ben ik uiteindelijk maar akkoord gegaan. We hadden toen afgesproken dat ik als enige taak voor dit dossier bij overleggen zou aanschuiven, maar bij het eerste overleg vroeg hij al gelijk welke taken ik op mij zou nemen. Gelukkig heb ik er toen geen extra taken bijgekregen nadat ik hem aan de afspraak had herinnerd die we hadden gemaakt. Een ander punt is dat ik voor dit - maatschappelijk zeer gevoelige - dossier een collega moest begeleiden. Dit terwijl mijn functieomschrijving aangeeft: "Werkt ONDER BEGELEIDING aan adviezen ZONDER bijzondere maatschappelijke gevoeligheid. Ik had ook nog nooit in deze baan - toen ik gezond was - iemand gesuperviseerd of op bijzonder maatschappelijk gevoelige dossiers gewerkt.
Samengevat: mijn werkgever is tijdens mijn re-integratie over mijn grenzen gegaan en ik moest zelfs dingen doen die niet volgens mijn functieomschrijving hoeven.

Mijn vragen: heeft mijn werkgever fouten gemaakt bij mijn re-integratie? En zo ja, wat zijn dan mijn rechten?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag