Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Werkgever dringt aan op ontslag bij burn-out?

Een korte toelichting op mijn situatie: Afgelopen schooljaar ben ik van werkgever gewisseld in het VO. Op mijn vorige werk liep ik af en toe mentaal vast en ervaarde burn-out klachten (om de dag hoofdpijn en in het weekend ieder geval 1 dag op bed liggen). Dit waarschijnlijk door de werkdruk en persoonlijke mentale issues. Omdat ik eerst dacht dat het bij de school lag, ging ik opzoek naar een nieuwe baan. Zodoende begon ik dit schooljaar op een nieuwe school instelling. Direct merkte ik dat ik eigenlijk geen energie had om aan de slag te gaan, toen we de werkzaamheden niet overeen kwamen met wat me was verteld, kon ik niet meer. Eerst vroeg ik mijn werkgever om mij te ontslaan omdat ik dan niet over financiƫle stress zou hoeven nadenken (UWV), ook al voelde ik dan al wel druk om weer werk te zoeken. Dit konden zij niet doen en gaven aan dat ik maar ontslag zou moeten nemen. In een gesprek vertelde ik dat ik wel ontslag zou nemen. Later nadenkende over de consequenties kon ik dit niet doen, dit omdat geen inkomen en geen energie om werk te zoeken mij de das om zou doen.
Vervolgens ben ik met familie in gesprek geweest, die lieten mij inzien dat ik misschien wel opgebrand zou zijn. En direct voelde ik dat dit klopte, jarenlang heb ik gestreden voor wat ik waard was, en nu is het op.
Dit heb ik gisteren aan mijn werkgever verteld. De eerste reactie was wij willen jou niet onderhouden en ze pushen op ontslag. Vandaag belden ze wederom dat ze met mij in gesprek willen (morgen) om alle opties op tafel te leggen. Mijn standpunt is duidelijk, het lukt mij even niet meer.

Mijn vraag is: hoe ga ik hiermee om?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag