Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Welke zorgplicht woningbouw naar meerderjarigen?

Mijn broer woont sinds 2 jan 2017 bij mijn ouders in huis hij zorgde voor hun zowel het huishouden als de zorg van mijn moeder die wij 23 juni 2022 hebben begraven. Mijn moeder had 3 feb al een verzoek bijschrijven zoon op huurcontract ingediend ook ontving 8 feb een reactie van de woning 3 maanden afschriften aantonen dat er sprake was van een gemeenschappelijk huishouden. Echter had mijn moeder een zeer agressieve vorm van kanker en verloor de strijd op 16 juni. Mijn broer heeft toen een brief gestuurd met het verzoek overname contract en doorgeven van het overlijden.
De woningbouw heeft aangegeven dat hij niet in het huis kan blijven wonen mijn broer is geboren 27-08-1962 en wordt in augustus 60 jaar.
Welke zorgplicht heeft de woningbouw naar mijn volwassen wees broer. Wat kan hij doen om niet op straat ter recht te komen gezien het zijn hoofdverblijf is? Waar kan hij hulp vinden of bij wie kan hij hulp vragen in deze zeer verdrietige situatie. Is hij verplicht om het huis uit te gaan of heeft de woningbouw hier een zorgplicht bij door bijvoorbeeld een senioren woning aan te bieden hij staat al jaren ingeschreven voor een woning.
Ik ben dringend opzoek naar advies zodat ik mijn broer kan helpen bij deze ingewikkelde verdrietige situatie.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag