Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Welke rechten kan je ontlenen aan een bouwtechnisch keuringsrapport geleverd door verkoper?

Wij hebben een woning gekocht, hier is door de verkopende makelaar een bouwtechnisch keuringsrapport bijgeleverd door een (onafhankelijke) bouwtechnisch keuringsbureau als service van de verkopende makelaar.
Nu is de situatie dat er heel veel gebreken aan de woning zijn van klein tot hele grote of punten die niet zijn beschreven die zeker zichtbaar waren voor de keurder, er zijn ook gebreken die kenbaar waren bij de verkoper en niet vermeldt.
In hoeverre kunnen wij rechten ontlenen aan het keuringsrapport , Wij hebben met de verkopende makelaar besproken om een keuringsrapport te laten opstellen maar dit was niet nodig want er zat een rapport bij en was zonde van het geld.

Dat gebeurt wel vaker en niet altijd met de juiste bedoelingen, u had natuurlijk zelf ook het een en ander kunnen opmerken of een eigen onderzoek laten uitvoeren. Daarbij moet u wel weten dat wat is gegarandeerd of toegezegd in principe leidt tot non conformiteit van de koopovereenkomst maar niet direct is het dan ook een verborgen gebrek. Zeker ernstige zaken bijvoorbeeld de staat van bekabeling, ik noem waar wat of gebreken die normale bewoning in de weg staan of gevaarlijk is voor lijf en leden ( schimmel weggewerkt achter verf) dan zou u hiertegen kunnen ageren. Gebreken die u op het oog gemakkelijk had kunnen ontdekken niet. U zou mij meet gedetailleerd uiteen kunnen zetten in email wat er precies aan de hand zodat ik kan beoordelen wat te doen en op welke rechtsgrond ( bedrog/ non conformiteit / dwaling)

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag